Go to content | Go to navigation

Προσωπικό

Στην ενότητα αυτή, παρουσιάζονται σύντομα βιογραφικά του ερευνητικού προσωπικού του Ινστιτούτου.

Καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης

Ο Βασίλειος Διγαλάκης έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1986 και το διδακτορικό του πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1992. Από το 1992 έως το 1995 εργάστηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο SRIInternational στο MenloPark, CA, όπου διετέλεσε κύριος ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα της ARPA. Στο SRI ανέπτυξε αλγόριθμους για αναγνώριση ομιλίας και κατοχύρωσε πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, για τη χρήση των οποίων έλαβε ιδρυτικές μετοχές από την πρωτοπόρο παγκοσμίως εταιρεία στο χώρο NuanceCommunications.

Από το 1995, είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Από το Σεπτέμβριο 2003 έως τον Αύγουστο του 2005, υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Τμήματος. Από το Σεπτέμβριο του 2005 κατέχει τη θέση του Διευθυντή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Διάλογος, η οποία πρώτη ανέπτυξε αυτοματοποιημένες λύσεις callcenters στην Ελλάδα και την Τουρκία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις περιοχές αναγνώρισης προτύπων και ομιλίας, επεξεργασίας λόγου, συστημάτων διαλόγου και πολυτροπικών διεπαφών. Ο κ. Διγαλάκης έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, έλαβε δύο βραβεία καλύτερης δημοσίευσης από την IEEESignalProcessingSociety, το 1999 και το 2000, και έχει λάβει περισσότερες από 1900 ετεροαναφορές στο έργο του από άλλους ερευνητές.

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Νικόλαος Σιδηρόπουλος

O Νίκος Δ. Σιδηρόπουλος έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και MS και Ph.D. πτυχία Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Maryland στο CollegePark (UMCP), το 1988, 1990 και 1992, αντίστοιχα. Από το 1988 έως το 1992 εργάστηκε ως Υπότροφος Fulbright και Βοηθός Ερευνητής του Ινστιτούτου Έρευνας Συστημάτων (ISR) του Πανεπιστημίου του Maryland. Από τον Σεπτέμβριο του 1992 έως τον Ιούνιο του 1994 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Σχολή Ικάρων. Από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Ιούνιο του 1994, εργάστηκε στην GSystemsLtd στην Αθήνα. Έχει διατελέσει μεταδιδακτορικός υπότροφος (1994-1995) και ερευνητής (1996-1997) στο ISRUMCP, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια (1997-1999) και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα – Minneapolis (2000-2002). Από το 2002 είναι Καθηγητής στον Τομέα Τηλεπικοινωνιών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην επεξεργασία σήματος για τηλεπικοινωνίες, κυρτή βελτιστοποίηση, κατανομή πόρων σε ασύρματα δίκτυα, και ειδικά θέματα γραμμικής άλγεβρας. Είναι πρόεδρος (2007 – 2008) της Τεχνικής Επιτροπής Επεξεργασίας Σήματος για Επικοινωνίες και Δίκτυα (SPCOMTC) του IEEESignalProcessingSociety (SPS), όπου έχει υπηρετήσει ως μέλος (2000 – 2005) και αντιπρόεδρος (2005 – 2006). Είναι επίσης μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Sensor Array and Multichannel Signal Processing (SAM-ΤC), IEEE SPS (2004 – 2009). Διετέλεσε Associate Editor για το IEEE Transactions on Signal Processing (2000 – 2006) και το IEEE Signal Processing Letters (2000 – 2002). Βραβεύθηκε με το NSF / CAREER award από το U.S. National Science Foundation (1998) και το βραβείο καλύτερης δημοσίευσης IEEE Signal Processing Society Best Paper Award για δύο δημοσιεύσεις του (το 2001 και το 2007). Ο κ. Σιδηρόπουλος είναι Διακεκριμένος Ομιλητής του IEEESPSociety για τη διετία 2008-2009.

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Μιχάλης Πατεράκης

Ο Μιχάλης Πατεράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1984 και τίτλους M.Sc. και Ph.D. από τα Πανεπιστήμια Connecticut και Virginia των Η.Π.Α. τα έτη 1986 και 1988, αντίστοιχα. Από το 1995 υπηρετεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου σήμερα είναι Καθηγητής στον Τομέα Τηλεπικοινωνιών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ). Την περίοδο Σεπτέμβριος 2005 – Δεκέμβριος 2010 διετέλεσε Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού του Ιδρύματος. Κατά την διάρκεια των ετών 2000 – 2005, διετέλεσε Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων. Την περίοδο Σεπτ. 1999 – Αύγ. 2001, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ. Την περίοδο 1988 – 1995, υπηρέτησε αρχικά ως Επίκουρος και αργότερα ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Delaware των Η.Π.Α.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν Δίκτυα Επικοινωνίας Υπολογιστών με έμφαση στον σχεδιασμό πρωτοκόλλων, σχεδιασμό, μοντελοποίηση και μελέτη απόδοσης ευρυζωνικών ενσύρματων και ασύρματων δικτύων ενοποιημένων υπηρεσιών, καθώς και εφαρμοσμένη θεωρία πιθανοτήτων και ουρών αναμονής και η εφαρμογή της στα δίκτυα επικοινωνίας υπολογιστών και στα κατανεμημένα συστήματα πληροφορίας πολυμέσων. Έχει δημοσιεύσει άνω των 100 ερευνητικών άρθρων στις παραπάνω περιοχές. Έχει επιβλέψει (ως κύριος επιβλέπων) πέντε Διδακτορικά και δεκαεπτά M.Sc.’s βασισμένα σε έρευνα. Συμμετείχε στις Επιτροπές Προγράμματος κύριων διεθνών συνεδρίων και σαν κριτής εργασιών στα κυριότερα IEEETransactions και άλλα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια στις περιοχές των ερευνητικών ενδιαφερόντων του. Υπήρξε ένας από τους τρεις επιμελητές ειδικής έκδοσης του περιοδικού ACMMobileComputingandCommunicationsReview, ένας εκ των δύο συν-διοργανωτών του διεθνούς συνεδρίου 2005 IEEELANMANWorkshop και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου IFIP 2004 NetworkingConference. Την περίοδο 2005 – 2009, διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης με τίτλο «Τεχνικός Σύμβουλος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας (ΕΥΔ ΚτΠ) για τον Σχεδιασμό, Ανάπτυξη και Υλοποίηση Ευρυζωνικών Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών στην Περιφέρεια Κρήτης», στα πλαίσια του οποίου κατασκευάστηκαν εκτεταμένα μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών σε έξη δήμους του νησιού.

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Σταύρος Χριστοδουλάκης

Ο Καθηγ. Σ. Χριστοδουλάκης έχει διδακτορικό από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Τορόντο και του Waterloo.Υπήρξε Καθηγητής και Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Waterloo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Έρευνας Υπολογιστών. Υπήρξε επίσης ο πρώτος Προεδρεύων και Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ στο Πολυτεχνείο Κρήτης (από το 1990 μέχρι το 1996). Υπήρξε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Προγράμματος των Διεθνών Συνεδρίων VLDB και MultimediaInformationSystems, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Επιτροπής, Πρόεδρος Επιστημονικής Περιοχής και Μέλος σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Υπήρξε Μέλος του Εκδοτικού Συμβουλίου των Επιστημονικών Περιοδικών ACM Transactions of Information Systems, ACM/IEEE Multimedia, Information Systems, Parallel and Distributed Systems, και UCS Journal. Υπήρξε Κύριος Προσκεκλημένος Ομιλητής και ομιλητής σε πολλά επιστημονικά και τεχνολογικά συνέδρια. Υπήρξε επίσης μέλος του Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας. Το 1992 του προσεφέρθη μια Έδρα Βιομηχανικής Έρευνας στο Καναδά υποστηριζόμενη από το Εθνικό Συμβούλιο ΄Ερευνας και Τεχνολογίας του Καναδά (NSERC), Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας. Είναι τώρα Διευθυντής του Εργαστηρίου MUSIC (http://www.music.tuc.gr) που έχει συμμετάσχει σε πολλά ανταγωνιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας μαζί με πολλά Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα και Βιομηχανία Υψηλής Τεχνολογίας.

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Μιχάλης Ζερβάκης

Ο Μιχάλης Ζερβάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε το Μάστερ και το Διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα. Εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1994 και προήχθη στη βαθμίδα του καθηγητή το 1999. Ασχολείται με θέματα επεξεργασίας και ανάλυσης σήματος και εικόνας, αναγνώρισης προτύπων και νευρωνικά δίκτυα, με εφαρμογές σε μοντέρνους τομείς της βιομηχανίας και ιατρικής. Από το 1990 έχει διατελέσει διευθυντής εργαστηρίων στo Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα και στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Είναι συγγραφέας σε πάνω από 90 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά προγράμματα στον Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο. Έχει λάβει μέρος στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων και συμποσίων. Διετέλεσε υπεύθυνος δημοσίευσης άρθρων (associateeditor) σε ένα από τα καλύτερα περιοδικά του χώρου του (IEEETransactionsonSignalProcessing). Είναι κριτής άρθρων σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Γιώργος Σταυρακάκης

Ο Γεώργιος Σπ. Σταυρακάκης γεννήθηκε στη Σητεία Κρήτης-Ελλάδα το 1956. Έλαβε το δίπλωμα του Hλεκτρολόγου Mηχανικού από το Εθνικό Mετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας το 1980. Έλαβε το Μ.Δ.Ε του στην περιοχή της Tεχνολογίας Συστημάτων Aυτομάτου Eλέγχου από το Πολυτεχνείο I.N.S.A. της Τουλούζης-Γαλλία, το 1981 και το Διδακτορικό του στην ίδια επιστημονική περιοχή από το Πανεπιστήμιο “PaulSabatierToulouseIII” της Τουλούζης-Γαλλία, το 1984. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης-ερευνητής στο εργαστήριο ρομποτικής του Εθνικού Mετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας (1985-1988), και ως επισκέπτης επιστήμονας στο SystemEngineeringandInformatics/ComponentsDiagnostics & ReliabilitySectoroftheJointResearchCenterEECatIspra, Ιταλία (1989-1990). Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Πικέρμι-Αθήνα (2000-2002). Aυτήν την περίοδο είναι Καθηγητής πρώτης βαθμίδας (πλήρης Καθηγητής) στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, Ελλάδα

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Αθανάσιος Λιάβας

Έλαβε το Δίπλωμα και το Διδακτορικό από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής το 1989 και 1993, αντίστοιχα. Από το 1993 έως το 1995 υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό. Από τον Ιούνιο του 1996 έως το Μάιο του 1998 εργάστηκε ως MarieCurie υπότροφος στο INT, Evry, France. Από το 1999 έως το 2001 εργάστηκε σαν διδάσκων, βάσει του ΠΔ407/80, στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2001 εξελέγη Επίκουρος στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Το 2004 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Από το Σεπτέμβριο του 2009 είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος.

Διατέλεσε Associate Editor για το περιοδικό IEEE Transactions on Signal Processing από το 2005 μέχρι το 2009. Από το 2006 είναι εκλεγμένο μέλος της IEEE Signal Processing for Communications and Networking Technical Committee (IEEE SPCOM TC) (επενεξελέγη το 2009).

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Μίνως Γαροφαλάκης

Ο Μίνως Γαροφαλάκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Συστημάτων Λογισμικού και Δικτυακών Εφαρμογών (softNet). Νωρίτερα, είχε εργασθεί σαν Κύριος Ερευνητής Επιστήμων στην Ομάδα Κοινοτικών Συστημάτων της Yahoo! Research στην SantaClara, California (2007-2008), και σαν Adjunct Αναπληρωτής Καθηγητής της Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της California, Berkeley (2006-2008). Επίσης, εργάστηκε σαν Ανώτερος Ερευνητής στην IntelResearchBerkeley (2005-2007), και σαν Μέλος Τεχνικού Προσωπικού στα BellLaboratories (1998-2005). Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του WisconsinMadison το 1998. Είναι Associate Editor για τα περιοδικά ACM Transactions on Database Systems (ACM TODS) και IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering (IEEE TKDE), καθώς και μέλος του Editorial Board για το περιοδικό Foundations and Trends in Databases. Πρόσφατα διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος για το διεθνές συνέδριο VLDB’2007 στην Βιέννη, και συμπλήρωσε μία διετή θητεία σαν AssociateEditor του IEEEDataEngineeringBulletin (2004-2006). Έχει επανειλημμένα διατελέσει μέλος της επιτροπής προγράμματος για όλα τα μεγάλα συνέδρια διαχείρισης δεδομένων, όπως ACMSIGMOD, VLDB, ACMPODS, IEEEICDE, και ACMSIGKDD. Είναι μέλος της ACM, της IEEE, και της IEEEComputerSociety.

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Απόστολος Δόλλας

Ο Απόστολος Δόλλας έλαβε τα διπλώματα BS, MS και Διδακτορικό σε Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο του Illinois στην UrbanaChampaign το 1982, 1984 και 1987 αντίστοιχα. Από το 2001 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου ήταν Aναπληρωτής Kαθηγητής απο το 1993. Ο Α. Δόλλας είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροεπεξεργαστών και Υλικού, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ για μία διετή θητεία και Αναπληρωτής Προέδρου για τρεις θητείες. Από το 1986 έως το 1994 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών καθώς και Πληροφορικής του Παν/μίου Duke των ΗΠΑ.

Ο Α. Δόλλας ασχολείται ερευνητικά με αρχιτεκτονική εξειδικευμένων υπολογιστών, ταχεία ανάπτυξη συστημάτων και ειδικές αρχιτεκτονικές για συστήματα υψηλής απόδοσης και έχει πληθώρα δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια στα αντικείμενα αυτά, καθώς και πλήρως υλοποιημένα συστήματα, από αρχιτεκτονικές για επίλυση υπολογιστικά μεγάλων προβλημάτων σε διακριτά μαθηματικά μέχρι βιοϊατρικές συσκευές. Διδάσκει τα γνωστικά αντικείμενα «Αρχιτεκτονική Υπολογιστών”, «Οργάνωση Υπολογιστών», «Ενσωματωμένα Συστημάτων Πραγματικού Χρόνου βασισμένα σε Μικροεπεξεργαστές», «Λογική Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων» και «Σχεδίαση Κυκλωμάτων Υψηλής Ολοκλήρωσης (VLSI)».

Eχει διατελέσει Σύμβουλος σε ερευνητικά ινστιτούτα, καθώς και στη βιομηχανία στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα – πλέον πρόσφατα στο Iδρυμα Τεχνολογίας και Eρευνας στο Ηράκλειο. Eχει επίσης διατελέσει σύμβουλος στο Iδρυμα Ερευνών των ΗΠΑ (NSF) με αντικείμενο την πρωώθηση των τότε νέων τεχνολογιών FPGA σε πανεπιστημιακά προγράμματα των ΗΠΑ.

Ο Α. Δόλλας είναι από τα ιδρυτικά μέλη πέντε διεθνών συνεδρίων της ΙΕΕΕ (FCCM, FPT, SASP, RSP και TAI), βρίσκεται στην Επιτροπή Προγράμματος πολλών διεθνών συνεδρίων της ΙΕΕΕ (που περιλαμβάνουν τα FCCM, FPL, FPT, SASP) και ενός Ελληνικού (ΕΠΥ), και διετέλεσε Πρόεδρος Προγράμματος του διεθνούς συνεδρίου ΙΕΕΕ RSP (2001). Ο Α. Δόλλας έχει λάβει διάφορες διεθνείς διακρίσεις, που περιλαμβάνουν τις ΙΕΕΕ ComputerSocietyGoldenCore και IEEEComputerSocietyMeritoriousServiceAward.

Επιστροφή στη λίστα

 Καθηγητής Ευριπίδης Πετράκης

Ο καθηγητής Eυριπίδης Πετράκης κατέχει Διδακτορικό από το πανεπιστήμιο της Κρήτης το 1993. Μεταξύ του 1996 – του 1998 ήταν επισκεπτόμενος ερευνητής στο τμήμα Πληροφορικής του πανεπιστημίου της Υόρκης, Τορόντο, Καναδάς και GMD/IPSI στο ερευνητικό ίδρυμα, Ντάρμσταντ, Γερμανία. Προσχώρησε στο Πολυτεχνείο Κρήτης (TUC) Ιανουαρίου 1998, όπου εργάζεται ως καθηγητής στο τομέα πληροφορικής του τμήματος ηλεκτρονικών και μηχανικών υπολογιστών. Έχει θέση διευθυντή στο εργαστήριο Προγραμματισμού και Τεχνολογίας Υπολογιστικών Συστημάτων. Στα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται θέματα πληροφοριακών συστημάτων και ανάκτησης πληροφορίας με εφαρμογές στην ιατρική και το σημασιολογικό ιστό, όπως και εφαρμογές της μηχανικής όραση στα παραπάνω πεδία.

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Διονύσιος Πνευματικάτος

Ο Διονύσης Πνευματικάτος είναι Καθηγητής στη Σχολή ΗλεκτρονικώνΜηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου και υπηρετεί  από τον Σεπτέμβριο 2000. Είναι  Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροεπεξεργαστών και Υλικού. Από τον Μάρτιο 1997 έως τον Αύγουστο 2000 διετέλεσε Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ και επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλαβε τον Διδακτορικό του τίτλο τον Μάιο 1996 από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison. Έχει διατελέσει συντονιστής, τεχνικός συντονιστής και ιδρυματικός υπεύθυνος σε πολλά ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Έχει επανειλημμένα διατελέσει μέλος της επιτροπής προγράμματος σε σημαντικά διεθνή συνέδρια της περιοχής του (FPL, DATE κ.α.), καθώς και κριτής σε περιοδικά της IEEE και της ACM. Είναι κάτοχος ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από  70 άρθρα με κρίση σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Τον Σεπτέμβριο 2015 το Google Scholar δίνει περισσότερες από  2000 αναφορές στο έργο του και   H-index 22.

Βραβεύτηκε στο διεθνές συνέδριο FPL London 2015 για την δημοσίευσή του “Fast, large-scale string match for a 10Gbps FPGA-based network intrusion detection system”, η οποία επελέγη μεταξύ 27 συνολικά δημοσιεύσεων “με σημαντική επιρροή στην θεωρία και πρακτική” μεταξύ όλων των δημοσιεύσεων των πρώτων 25 ετών (από ίδρυσης) του συνεδρίου FPL.

Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της  Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, με έμφαση σε τεχνικές υψηλών επιδόσεων και χαµηλής κατανάλωσης/ισχύος, παράλληλες/πολυπύρινες αρχιτεκτονικές, αναδιατασόμενα συστήματα, μεθόδους αξιοπιστίας και ανοχής σε σφάλματα, εργαλεία σχεδίασης και προσοµοίωσης, καθώς και εξειδικευμένες αρχιτεκτονικές για επιτάχυνση εφαρμογών (δικτυακής επεξεργασίας, βιοπληροφορικής, κ.α)

Επιστροφή στη λίστα

Καθηγητής Διονύσιος Χριστόπουλος

Ο Διονύσιος Χριστόπουλος, PhD (Καθηγητής, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων) διευθύνει το Ερευνητικό Εργαστήριο Γεωστατιστικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης (ΠΚ). Κατέχει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1985). Το 1991 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Princeton (ΗΠΑ). Στο Princeton διεξήγαγε την έρευνα της διατριβής του (η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη υπολογιστικών μεθόδων Μόντε Κάρλο για κβαντικά συστήματα) στην ομάδα Φυσικής της Συμπυκνωμένης Ύλης του Νομπελίστα καθηγητή Philip W. Άντερσον. Έχει εργαστεί για δύο χρόνια ως Μεταδιδακτορικός Επιστημονικός Συνεργάτης και για πέντε χρόνια ως Επίκουρος Καθηγητής Έρευνας στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Επιστημών και Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (Chapel Hill, ΗΠΑ), όπου η έρευνά του επικεντρώθηκε σε θεωρητικές μελέτες της ροής σε πορώδη μέσα και σε γεωστατιστικές εφαρμογές. Στη συνέχεια εργάστηκε για δύο χρόνια ως Ερευνητής Επιστήμονας μελετώντας βιομηχανικές ιδιότητες και κατασκευάζοντας θεωρητικά μοντέλα για τη μηχανική αντοχή και την επεξεργασία του χαρτιού στο Ινστιτούτο Ερευνών Pulp and Paper του Καναδά. Μετακινήθηκε στο ΠΚ ως Αναπληρωτής Καθηγητής το 2002 και προήχθη σε τακτικό καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Γεωστατιστική» το 2007. Η έρευνά του τα τελευταία 14 χρόνια έχει επικεντρωθεί σε νέες μεθόδους που συνδυάζουν την Γεωστατιστική  και τη Στατιστική Φυσική για την ανάλυση χωροχρονικών δεδομένων. Η έρευνά του περιλαμβάνει τόσο θεωρητικές μεθόδους όσο και υπολογιστικές μελέτες.

Από το 1998 συμμετέχει στην συντακτική επιτροπή του περιοδικού Stochastic Environmental Research and Risk Assessment που δημοσιεύει ο οίκος Springer. Το 2003 του απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Προόδου στη Φυσική του Χαρτιού Johannes A. Van den Akker (από κοινού με τον Δρ. Tetsu Uesaka). Έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων στην Χωρική Στατιστική και τη Στατιστική Φυσική.  Ο κ. Χριστόπουλος είναι μέλος του IEEE, της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρείας, της Εταιρείας Βιομηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, και της Διεθνούς Ένωσης Μαθηματικής Γεωλογίας. Έχει παρουσιάσει την  έρευνά του ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Γεωφυσικής Ένωσης (Βιέννη, 2003), στο Διεθνές Θερινό Σχολείο StatGIS (Klagenfurt, 2006) και το συνέδριο StatGIS (2007), καθώς επίσης και διάφορα πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων γεωστατιστικών μεθόδων για την εκτίμηση ενεργειακών πόρων και την παρακολούθηση του περιβάλλοντος, αλγόριθμους για την προσομοίωση και τη χωρική παρεμβολή διάσπαρτων δεδομένων από επίγειες παρατηρήσεις, τη μεταφορά μεθόδων και ιδεών από τη Στατιστική Φυσική στην χωροχρονική ανάλυση δεδομένων, και τη διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και χωροχρονικών στατιστικών μεθόδων, καθώς και τις εφαρμογές της Μηχανικής Μάθησης σε περιβαλλοντικά προβλήματα.

 

Επιστροφή στη λίστα

Αν. Καθηγητής Αλέξανδρος Ποταμιάνος

From 1991 to June 1993 he was a research assistant at the Robotics Lab, Harvard University. From 1993 to 1995 he was a research assistant at the Digital Signal Processing Lab at Georgia Tech. From 1995 to 1999 he was a Senior Technical Staff Member at the Speech and Image Processing Lab, AT&T Shannon Labs, Florham Park, NJ. From 1999 to 2002 he was a Technical Staff Member and Technical Supervisor at the Multimedia Communications Lab at Bell Labs, Lucent Technologies, Murray Hill, NJ. From 1999 to 2001 he was an adjunct Assistant Professor at the Department of Electrical Engineering of Columbia University, New York, NY. In the spring of 2003, he joined the Department of Electronics and Computer Engineering at the Technical University of Crete, Chania, Greece as an associate professor.

His current research interests include speech processing, analysis, synthesis and recognition, dialog and multi-modal systems, nonlinear signal processing, natural language understanding, artificial intelligence and multimodal child-computer interaction. Prof. Potamianos has authored or co-authored over sixty papers in professional journals and conferences. He is the co-author of the paper “Creating conversational interfaces for children” that received a 2005 IEEE Signal Processing Society Best Paper Award. He holds four patents. He has been a member of the IEEE Signal Processing Society since 1992 and he has served as a member of the IEEE Speech Technical Committee from 2000 to 2003.

Επιστροφή στη λίστα

Αν. Καθηγητής Ιωάννης Παπαευσταθίου

Ο επίκουρος καθηγητής Ιωάννης Παπαευσταθίου πήρε τα πτυχίο Επιστήμης Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 1996, το πτυχίο Μ.S. από το HarvardUniversity το 1997 και το Ph.D από το UniversityofCambridge το 2000. Από το 2005 είναι εκλεγμένος επίκουρος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Από το 2002-2005 ήταν συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και από το 2001-2004 επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κρήτης, τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Από το 1994-1996 ήταν μηχανικός σχεδίασης συστημάτων VLSI στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, από το 1997-2000 ερευνητής στο SystemsResearchGroup, ComputerLaboratory, UniversityofCambridge, από το 2000-2001 επιχειρησιακός αναλυτής και μηχανικός λογισμικού στην KBCFinancialProducts(KBCfp), London, UK. Ο κ. Παπαευσταθίου διεξάγει έρευνα σε αρκετές περιοχές, όπως σε συστήματα υλικού και τεχνολογίες δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων, δίκτυα σταθμών εργασίας και ασφάλεια δικτύων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 45 ερευνητικές εργασίες στους παραπάνω τομείς, σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, ενώ ήταν υπεύθυνος έκδοσης (“Guesteditor”) για ένα τεύχος (“specialissue”) του επιστημονικού περιοδικού ΙΕΕΕ Micro. Επίσης έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή περιοδικά όπως IEEE Micro, Elsevier Journal on “Microprocessors and Microsystems”, ΙΕΕΕ Communication Letters, International Journal of Control, Automation, and Systems, και σε συνέδρια όπως 10th IEEE International Symposium on High Performance Computer Architecture (HPCA-10), 2004 International Symposium on Low Power Electronics and Design (ISLPED’04), 30th ΙΕΕΕ International Symposium on Computer Architecture (ISCA’03), ΙΕΕΕ International Conference on VLSI 2003 (VLSI’03), 3rd IEEE Network Processor Workshop (NP3) ενώ ήταν και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στο συνέδριο 10th International Conference on Information Systems Analysis and Synthesis (ISAS 2004). Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα, που χρηματοδοτήθηκαν από την ευρωπαϊκή ένωση (OMI, ACTS, IST).

Επιστροφή στη λίστα

Επ. Καθηγητής Ματτίας Μπούχερ

Ο Ματτίας Μπούχερ γεννήθηκε στην Ελβετία το 1964. Έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό πτυχίο του στο electrical engineering από το Swiss Federal Institute of Technology (EPFL) , το 1993 και 1999 αντίστοιχα. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής του ήταν το analytical chargebased compact modelling of MOSFETs. Το 1997, ήταν συνεργαζόμενος ερευνητής στην LSI Logic, Μιλπίτας, Καλιφόρνια. Από το 2000 έως το 2003 , ήταν συνεργαζόμενος ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα, Ελλάδα και έχει πολλές συνεργασίες με εταιρίες στο χώρο της Μικροηλεκτρονικής. Το Φεβρουάριο του 2004 έγινε επίκουρος καθηγητής στο τμήμα των Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η.Μ.Μ.Υ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης, Χανιά. Ελλάδα. Οι παρούσες ερευνητικές ασχολίες του προσανατολίζονται στη σχεδίαση Αναλογικών|RF ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και στον wideband χαρακτηρισμό και ανεπτυγμένη συμπαγή μοντελοποίηση nanoscale CMOS μίας ή πολλαπλών πυλών και υψηλών τάσεων MOS διατάξεων. Επίσης έχει συντονίσει την ανάπτυξή κώδικα για το EKV3 MOSFET συμπαγούς μοντέλου. Είναι μέλος της ΙΕΕΕ και του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι συγγραφέας ή συν- συγγραφέας σε πάνω από 45 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια καθώς και δύο κεφαλαίων βιβλίων.

Επιστροφή στη λίστα

Αν. Καθηγητής Γιώργος Καρυστινός

Ο Γιώργος Ν. Καρυστινός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Απριλίου, 1974. Έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1997 και το Διδακτορικό του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (SUNY) στο Buffalo το 2003. Τον Αύγουστο του 2003 διορίστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Wright του Ohio στο Dayton. Από το Σεπτέμβριο του 2005 υπηρετεί ως αναπληρωτής Καθηγητής στον Τομέα Τηλεπικοινωνιών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη θεωρία και στα συστήματα τηλεπικοινωνιών, στη θεωρία κωδικοποίησης, στην προσαρμοστική επεξεργασία σήματος, στις ασύρματες τηλεπικοινωνίες, στο σχεδιασμό κωδίκων και κυματομορφών, και στα νευρωνικά δίκτυα.

Βραβεύτηκε με τα βραβεία καλύτερης δημοσίευσης 2003 IEEE Transactions on Neural Networks Outstanding Paper Award και 2001 IEEE International Conference on Telecommunications Best Paper Award. Είναι μέλος των IEEE Communications, Signal Processing, Information Theory, και Computational Intelligence Societies και του Eta Kappa Nu.

Επιστροφή στη λίστα

Αν. Καθηγητής Πολυχρόνης Κουτσάκης

O Πολυχρόνης Κουτσάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Γεννήθηκε στα Χανιά το 1974. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πήρε το Master και το Διδακτορικό δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Από τον Ιούλιο του 2006 ως τον Δεκέμβριο του 2008 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο McMaster, στον Καναδά και η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας (NSERC) του Καναδά. Έχει δημοσιεύσει άνω των 80 ερευνητικών εργασιών στα ερευνητικά του αντικείμενα, έχει διατελέσει Editor και Guest Editor σε διεθνή περιοδικά, cochair για το συνέδριο ACM WMUNEP 2008, κριτής ερευνητικών προτάσεων για το NSERC και το Dutch Technology Foundation καθώς και άρθρων στα περισσότερα διεθνή τεχνικά περιοδικά που επικεντρώνονται στα ερευνητικά του αντικείμενα, και μέλος επιτροπών προγράμματος συνεδρίων ετησίως σε διεθνή συνέδρια όπως τα IEEE GLOBECOM, IEEE ICC, IEEE LCN, IEEE ICCCN. Είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου (Voting Member) στην τεχνική επιτροπή της IEEE για Επικοινωνίες Πολυμέσων (IEEE Multimedia Communications Technical Committee, MMTC).

Επιστροφή στη λίστα

Αν. Καθηγητής Μιχαήλ Λαγουδάκης

Ο Μιχάλης Λαγουδάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης από το Σεπτέμβριο του 2005. Νωρίτερα, είχε εργασθεί στο Georgia Institute of Technology ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (Σεπτέμβριος 2003 – Ιούνιος 2005) και στο Shannon Laboratory των AT&T Labs ως επισκέπτης ερευνητής (Μάιος 2000 – Αύγουστος 2000). Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών με διάκριση από το Duke University το Μάιο του 2003.

Επιστροφή στη λίστα

Αν. Καθηγητής Άγγελος Μπλέτσας

O Άγγελος Μπλέτσας έλαβε με άριστα το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ από το αντίστοιχο τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 1998, το Μεταπτυχιακό (MasterofScience) και το Διδακτορικό το 2001 και το 2005, αντίστοιχα, από το Εργαστήριο Μέσων Επικοινωνίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MITMediaLab). Εργάστηκε στα ερευνητικά εργαστήρια της MitsubishiElectric (MERL), αρχικά ως σύμβουλος και στην συνέχεια ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, και στο εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του τμήματος Φυσικής Α.Π.Θ., ως επισκέπτης ερευνητής. Από το καλοκαίρι του 2009, εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η έρευνά του εστιάζεται στις ασύρματες επικοινωνίες με έμφαση στα δίκτυα αναμετάδοσης, στα (πολύ) χαμηλού κόστους δίκτυα αισθητήρων με τεχνικές οπισθοσκέδασης, στην επεξεργασία σήματος για τηλεπικοινωνίες, στην σχεδίαση και υλοποίηση ενσωματωμένων δικτύων χαμηλού κόστους, στα RFIDs, στην μετρολογία χρόνου/συχνότητας, καθώς επίσης και στην βιβλιομετρία. Έλαβε βραβείο καλύτερης διπλωματικής εργασίας από την EricssonHellas το 1999, για την υλοποίηση πλήρους συστήματος εκφώνησης κειμένου της Ελληνικής από υπολογιστή (texttospeech) και βραβεία υποτροφίας από την ΒΤ και την NortelNetworks, από το 2001 έως το 2005. Ο Δρ. Μπλέτσας έλαβε το (ετήσιο) βραβείο δημοσίευσης Marconi 2008 από την Διεθνή Ένωση Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE).

Επιστροφή στη λίστα

Επ. Καθηγητής Βασίλης Σαμολαδάς

Ο Βασίλης Σαμολαδάς είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σαν Ερευνητής στο Applied Research Labs (ARL) και στην Microelectronics and Computer Corp. (MCC).

Επιστροφή στη λίστα

Αν. Καθηγητής Γιώργος Χαλκιαδάκης

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης ξεκίνησε να εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης το Μάρτιο του 2011. Μεταξύ Δεκεμβρίου 2006 και Ιανουαρίου 2011, εργαζόταν ως Ερευνητής (Research Fellow) στο Τμήμα Ηλεκτρονικής και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον (Μεγάλης Βρετανίας). Ο Γ.Χ. έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδά), το 2007. Η διατριβή του ήταν υποψήφια για το IFAAMAS Victor Lesser Distinguished Dissertation Award (2007). Στο παρελθόν, ο Γ.Χ. έχει επίσης εργαστεί ως “Μηχανικός Λογισμικού” στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και ως ωρομίσθιος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.

Επιστροφή στη λίστα

Αν. Καθηγητής Ευτύχιος Κουτρούλης

O Ευτύχιος Κουτρούλης γεννήθηκε στα Χανιά το 1973. Έλαβε το πτυχίο, το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1996, 1999 και 2002, αντίστοιχα. Από τον Σεπτέμβριο του 2002 διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επίσης, έχει εργασθεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Department of Energy Technology του Aalborg University (Aalborg, Δανία). Από τον Ιανουάριο του 2012 υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την σχεδίαση μετατροπέων ισχύος και μικροηλεκτρονικών συστημάτων για εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τον βέλτιστο σχεδιασμό Φωτοβολταϊκών συστημάτων. Από τον Απρίλιο του 2011 είναι μέλος του Editorial Board του περιοδικού Renewable Energy.

Επιστροφή στη λίστα

Αν. Καθηγητής Αντώνιος Δεληγιαννάκης

Ο Αντώνιος Δεληγιαννάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Νωρίτερα, είχε εργασθεί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (Μάρτιος 2006 – Σεπτέμβριος 2007) και στην AT&T Labs-Research ως επισκέπτης ερευνητής (Ιούνιος 2003 – Αύγουστος 2003). Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών από το University of Maryland τον Αύγουστο του 2005.

Επιστροφή στη λίστα